Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen is een methode waarmee storende of ongewenste haargroei op het lichaam of in het gelaat definitief kan worden verwijderd. Haren met elektrische tijd verwijderen wordt ook wel elektrisch epileren genoemd.

Epileren kan op verschillende manieren worden toegepast. Diathermie is een elektrisch ontharen methode waarbij wisselstroom met een hoge frequentie wordt ingezet om de ongewenste haargroei te verwijderen. Daarnaast is er de blend-methode die werkt op basis van zowel wisselstroom als gelijkstroom.

Zeer effectief laser ontharen met de Blend-methode

De nieuwste ontwikkeling in elektrisch ontharen is de blend-methode. De blend-methode van elektrisch ontharen heeft de volgende voordelen:

  • minder gevoelig
  • alle haarkleuren kunnen ermee behandeld worden
  • geen littekens
  • geen nagroei indien deskundig uitgevoerd

Hoe werkt epileren volgens de blend-methode?

De haar follikel wordt behandeld met een ingebracht naaldje die net zo dik is als de haar. Warmte wordt in de follikel gebracht waardoor de haar loskomt.
Elektrisch ontharen kost iets meer tijd vergeleken met bijvoorbeeld de IPL methode voor definitief ontharen.

Epileren wordt dan ook vaak ingezet als een aanvulling op een Laser of IPL behandeling om eventuele overgebleven haartjes te verwijderen.

Wilt u ook definitief van uw ongewenste haargroei af? Maak dan eens kennis met Beter bij Bliss, de specialist voor Rotterdam en omgeving.

Plan nu uw behandeling